Понад 40 тисяч гривень зібрали на благодійному аукціоні, аби здійснити мрію дітей із обмеженими можливостями
Університет Короля Данила та ресторан «Прованс» провели благодійний аукціон «Здійсни мрію» спільно з ВБФ «Деполь Україна» в м.Снятині. Захід провели для збору коштів на потреби дітей із обмеженими можливостями, які проживають у Залучанському дитячому будинку-інтернаті.
Шестеро вихованців інтернату приїхали на свято, організоване в ресторані «Прованс». Серед лотів, виставлених на аукціоні, особливу увагу привернули картини Уляни Белей.
«Я дуже рада, що мої картини сподобалися і що їх розкупили. І дуже вдячна усім, хто запросив нас сюди, і хто прийшов на аукціон. Я малюю фарбами, затискаю пензлик зубами і так малюю», – розповідає Уляна.
Вона зізнається: понад усе мріє мати власний планшет, аби мати змогу спілкуватися з людьми через Інтернет.
Інші вихованці Залучанського інтернату кажуть, що мріють про якісний Інтернет, а провести його і регулярно оплачувати – досить дорого.
Окрім аукціону, діяв також благодійний ярмарок, на якому усі бажаючі могли придбати роботи, виконані безпосередньо дітками будинку-інтернату, лоти від Вищого художнього професійного училища № 3, роботи від студентів і викладачів Університету Короля Данила, та інші лоти, надані співорганізаторами, партнерами та меценатами. Також відбувалися майстер-класи для дорослих та дітей від професійних майстрів.
За підсумками аукціону та ярмарку, було зібрано 43510 гривень. Усі ці кошти одразу передали Залучанському інтернату.
Благодійники також одразу здійснили дві великі мрії. Улянці подарували планшет від будівельної компанії «Благо», а інтернату від Університету Короля Данила – сертифікат на 8000 гривень для проведення швидкісного Інтернету.
«Такі заходи необхідні, адже вихованці такого інтернату, як в Залуччі, розуміють, що вони комусь потрібні. На майбутнє ми хочемо допомогти деяким з цих дітей знайти роботу, працевлаштувати їх. Для дітей з обмеженими можливостями, які усе життя провели в інтернаті, найбільш важливою є соціалізація, відчуття того, що вони можуть щось робити для інших», – розповів керівник ресторану «Provance» Тарас Белз.