У 2013 році в Івано-Франківську пройшла фотовиставка «Сепія» відомого фахівця з архітектури, вченого, письменника, фотомитця Юрія Івановича Пісковського, а на днях бібліотека університету безкоштовно отримала в дар унікальну монографію-альбом «ПОРТАЛ» і науково-популярне мистецьке видання Вікторії Порт «Лад: ландшафт-архітектура-дизайн» ілюстроване світлинами  Ю. І. Пісковського.

Юрій Іванович Пісковський – професор Міжнародної академії архітектури, почесний академік Української академії архітектури, Посол Миру Міжнародної Ради Миру.

Нагороджений срібною медаллю ООН, яка вручається людям, які внесли вагомий внесок у розвиток людства. Лауреат Міжнародної медалі «Дружба». За монографію «Портал», передану у фонди Александрійської бібліотеки нагороджений Золотою медаллю Вищої Ради з питань культури Єгипту.

Ця непересічна людина безкоштовно передала у національні бібліотеки країн світу – Болгарії, Франції, Китаю, Японії свою монографію, а по Україні чуть не у всі обласні центри. І ось сьогодні це видання у фондах університетської бібліотеки.

 

І ми дуже пишаємося, що Юрій Іванович вибрав наш університет і дякуємо йому за душевну щедрість і доброту, і приносимо глибоку шану за цей подарунок.

Хай все зроблене Вами повертається до Вас сторицею, щоб прийдешні роки дарували Вам безмежну енергію та наснагу у Ваших добрих справах, дорогий Юрій Іванович!

Користувачам бібліотеки з даними виданнями  можна ознайомитись у стінах бібліотеки щоденно у будні дні з 8.00 до 17.00. Дуже сподіваємося на відгуки.