Днями в Університеті Короля Данила викладачі та студенти організували благодійне різдвяно-новорічне привітання, метою якого є збір коштів на лікування студентки вузу Дмитренок Юлії Олександрівни, якій встановлено діагноз – гостра лейкемія (рак крові).

Презентовано святковий виступ класичного вертепу, в якому задіяно понад 10 дійових осіб з постановкою дійства народження Ісуса Христа, також звучала коляда.

Завідувач аспірантурою Університету кандидат історичних наук, доцен Л.М. Ілин розповідає: «Уже традиційно, щороку, з ініціативи викладачів факультету архітектури та будівництва, ми збираємося напередодні Новорічно-Різдвяних свят з колядою. А цього року наймолодші студенти, які навчаються на першому курсі коледжу, запропонували підготувати або благодійний Різдвяний ярмарок або ж вертеп, щоб зібрати кошти і допомогти студентці нашого вузу в її боротьбі з хворобою».

А директор науково-дослідного інституту, кандидат юридичних наук, доцен Р.П. Луцький додає: «Засновником та першим ректором нашого навчального закладу був отець Іван Михалович Луцький, ми усі покликані продовжувати його справу. Хочемо вчергове нагадати і собі, й іншим, що це треба робити, потрібно збиратися, об’єднуватися для того, щоб допомагати тим, хто потребує нашої допомоги».

Більшість учасників вертепу не знають Юлю особисто, але вирішили долучитися до збору коштів для хворої дівчинки. І викладачі, і студенти переконані: тільки спільними зусиллями можна допомогти людині, яка потрапила в біду.

Під час виступу благодійного вертепу було зібрано 8375 гривень, ці кошти передадуть Мамі Юлі. А усі, хто має змогу підтримати студентку, яка мужньо бореться із важкою хворобою, можуть перерахувати гроші на картковий рахунок.

7-min

Номер карткового рахунку (ПриватБанк): 4149 4996 4328 8978 Одержувач: Дмитренок Ірина Богданівна (мама Юлії) Контактна інформація: Дмитренок Юлія Олександрівна, 1995 р.н., Івано-Франківськ Діагноз – гостра мієлоїдна лейкемія (Рак крові). Номер телефону мами Юлії: +38 050 222 81 44 – Дмитренок Ірина.