Студенти Університету Короля Данила Антіш Тетяна, Духняк Тарас, Спасюк Соломія і Трушко Лілія взяли участь в І Всеукраїнському форумі «Дискримінація: від усвідомлення до протидії», який відбувся 4-5 листопада у місті Київ.

3

Учасники форуму мали можливість поспілкуватися з Валерією Лутковською (Уповноважений ВРУ з прав людини), яка у своїй промові зазначила, що «у людей немає усвідомлення що таке дискримінація, а саме з усвідомлення починається боротьба». Говорячи щодо основних проблемних питань протидії дискримінації в глобальному процесі, Дімітріна Петрова ствердила, що Україна належить до 25% держав-членів ООН, які мають законодавство, що регулюють питання стосовно дискримінації.

На даному форумі була велика кількість представників з іноземних країн, які займаються боротьбою із дискримінацією, тому варто зазначити, що промови спікерів звучали двома мовами: як англійською, так і українською.

5 6

Хочеться також відзначити, що наші студенти мали можливість у рамках форуму відвідати майстер-клас на тему «Успішний захист та адвокація у справах про дискримінацію», який проводила Дайона Іоана Страстяну (єдиний адвокат Молдови, що займається захистом людей від дискримінації та експерт з питань прав людини).

Загалом даний захід був надзвичайно насичений цікавими та змістовними промовами, що дали кожному з присутніх усвідомити, що дискримінація є глобальною проблемою, яку потрібно усіма зусиллями витісняти з нашого життя, а головний механізм протидії дискримінації починається з нас.

1 2 3