Викладачі кафедри кримінального права і процесу Університету Короля Данила – Петро Мельник та Олександр Острогляд взяли участь у черговому щорічному Львівському форумі кримінальної юстиції, який відбувся 23-24 вересня 2016 року у місті Львові. Форум організований Координатором проектів ОБСЄ в Україні та ГО «Львівський форум кримінальної юстиції». Співорганізаторами наукового заходу виступили: Львівський державний університет внутрішніх справ, юридичний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка та Служба безпеки України. Захід був присвячений темі «Правова реформа у сфері кримінальної юстиції: ключові параметри та прогноз подальшого розвитку».
Загалом під час роботи Форуму відбулося п’ять платформ-дискусій: «Правова реформа в Україні: проблеми формування, реалізації та експертного забезпечення», «Стратегія і тактика реформування кримінальної юстиції в Україні», «Публічні правопорушення: підстави та процедура притягнення до кримінальної відповідальності», «Забезпечення національної безпеки засобами кримінальної юстиції: міждисциплінарний вимір», «Конституційна скарга як інструмент забезпечення прав і свобод людини у сфері кримінальної юстиції».
У межах цього заходу було здійснено також обговорення Концепції реформування законодавства України про публічні правопорушення, розробленої експертами Форуму.
Експертами та модераторами виступили провідні спеціалісти у сфері кримінальної юстиції, серед яких – заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська; член Вищої ради юстиції, член Ради з питань судової реформи, член Конституційної комісії Андрій Бойко; суддя Верховного Суду України Галина Канигіна; заступник Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Кравченко; завідувач секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Богдан Драп’ятий; досвідчені науковці шкіл кримінального та кримінально-процесуального права професор Павло Фріс; професор Вячеслав Навроцький; професор Микола Хавронюк; професор Василь Нор; професор Оксана Капліна та ряд інших.
Успіхів в подальшій науковій діяльності!