«Освіта має бути платною. Скажу більше, освіта Є платною. Просто усі звикли акцентуватися на «держзамовленні», вважаючи його безплатним. Податки, чули? Освіта має ціну і ми маємо це розуміти, відходячи від совкового стандарту мислення. Але для талановитих абітурієнтів має бути створено стипендіальні програми, ґранти, здобувати які слід у чесній конкурентній боротьбі. Тому окрема вдячність закладам вищої освіти, які проводять олімпіади чи конкурси, де переможцем стає не потрібне прізвище, а достойний», – так про конкурси від Університету Короля Данила відгукнувся вчитель Української гімназії 1 Володимир Половський.

14 лютого його учениця взяла участь в конкурсі за напрямом Історія України. Для участі в конкурсі до університету приїхали діти з різних шкіл міста, області та інших областей. Кожен хотів продемонструвати свої знання та отримати грант на навчання в Університеті Короля Данила.

Адже Фонд отця Івана Луцького забезпечуватиме безкоштовне навчання переможцю конкурсів. Так Університет Короля Данила прагне підтримувати обдаровану молодь, створюючи всі необхідні умови для її творчого зростання і розвитку.

Гостею церемонії нагородження переможців стала Шелемей Любов Ярославівна проректор з науково-методичної роботи та моніторингу якості освіти Івано-франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Любов Ярославівна наголосила на необхідності ґрунтовних знань історії України для підвищення конкурентоздатності нашої країни на міжнародній арені.

«Університет Короля Данила дає школярам можливість спробувати свої сили в багатьох напрямах. Це прекрасна профорієнтаційна робота. З цим університетом та його командою завжди комфортно працювати і я рада, у нас є багато спільних проєктів», – розповіла пані Шелемей.

З вітальним словом до школярів звернувся і проректор з методичної роботи Університету Короля Данила Любомир Ілин. Пан Любомир зазначив, тести для конкурсу були складені таким чином, щоб не лише ще раз потренувати старшокласників перед ЗНО, а й познайомити школярів з університетською системою складання екзаменів.

За підсумками тестування, переможцем конкурсу стала Пирог Валерія. Дівчина отримала грант на безкоштовне навчання, подарунки від Університету Короля Данила та грошову винагороду в розмірі 1500 гривень

«Я вже втретє беру участь в конкурсах Університету Короля Данила. Мені тут дуже подобається. Особливо вражає музика, яка грає на коридорах під час перерв. Це дуже надихає».

Друге місце зайняв Гавадзин Арсен, учень 10 класу Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 25.

На третьому місці за результатами тестування опинилась Басараб Софія. Дівчина навчається у випускному класі Івано-Франківської гімназії та готувалась до конкурсу під керівництвом вчителя Володимира Половського.

Цікаво, що на конкурс до Університету Короля Данила приїхали учні Степанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Роздільнянської районної ради Одеської області.

«Я приїжджаю на усі конкурси фонду отця Івана Луцького, бо мені дуже подобається і місто та Університет Короля Данила. Планую сюди вступити на навчання», – поділився Булейко Микита.