Набридло навчання в школі? Відчуваєш, що не можеш сповна реалізувати свої вміння в рамках шкільної програми? Обирай коледжі Університету Короля Данила!

Завершивши 9-й клас, вибір на користь коледжу УКД зробив Дмитро Обухов. Dmytro DeLy Obukhov В майбутньому Дмитро бачить себе успішним IT-шником, а щоб не гаяти часу і продовжувати роботу над авторськими проєктами, хлопець вступив на спеціальність «Інженерія програмного забезпечення».

Декілька років тому Дмитро разом з командою взяли участь в підлітковому хакатоні та розробили програмне забезпечення для пристроїв, що вимірюють рівень забруднення повітря.

В результаті їхньої роботи з’явився проєкт EcoCity – це мережа метеостанцій, розміщених в місті. Ці станції визначають забрудненість повітря і додаткові показники (температуру, вологість, атмосферний тиск, рівень шуму).

В даний момент в Україні це перший такий проєкт. До цього такі проєкти існували тільки в країнах Європейського Союзу, США, Китаї та інших розвинених країнах.

В рамках проєкту Дмитро займається програмуванням станцій моніторингу та розробкою підтримки різних типів сенсорів прошивкою.

«Фактично я виловлюю баги, калібрую сенсори, удосконалюю прошивку», – пояснює хлопець.

«Ще в малому віці тато зацікавив мене програмуванням і електронікою. А EcoCity – це те, що дало мені великий багаж практики. Вирішення складних завдань — вдосконалюють мої знання та вміння у програмуванні пристроїв. Також я займаюсь аналізом великих масивів даних, завдяки мові R і технологіям нейронних мереж. Основна ж ціль не просто контролювати якість повітря, а встановити джерело забруднення, тому потрібно й аналізувати.
Крім цього, я також веду сторінку проєкту в Facebook і консультую покупців станцій, в разі виникнення технічних проблем.
Завдяки проєкту EcoCity я зміг познайомитись з великою кількістю цікавих людей, дізнатися багато нового, покращити в рази свої вміння.
І найголовніше — мої вміння приносять користь людям», – розповідає Дмитро.

Дмитро щиро переймається тим, що люди банально не знають чим вони дихають. Так, всі знають, що в Китаї погана ситуація з чистим повітрям. Але навіть не задумуються, що в період, коли франківські господарі палять листя — в місті такі ж небезпечні показники забруднення повітря, як і в Китаї.

Хлопець прагне навчити людей слідкувати за тим, чим вони дихають у своїх квартирах і офісах, адже це впливає на здоров’я та працездатність. Хоче, щоб перш ніж вийти на ранкову пробіжку містяни перевіряли чи буде вона безпечною для них сьогодні. Хоче, щоб місто стало здоровішим та свідомішим.

Для Дмитра сфера інформаційних технологій — це поєднання творчості та техніки.

«Пошук вирішення певних задач дарує мені неймовірне задоволення», – зізнається юнак.
На запитання чому обрав коледж, а не завершував навчання в школі, хлопець розповідає:

«В школі все зводиться до одного, коледж Університету Короля Данила ж робить більший акцент на роботі поза звичним розкладом. Тут активні викладачі, які вчать застосовувати свої знання на практиці. Окрім цього, УКД постійно розвиває мої вміння взаємодіяти з командою. А без soft скілів сьогодні в IT не потрапиш», – підсумував Дмитро Обухов.

#УКД #КоледжіУКД #історії_студентів #мотивашки #успішні_студенти_УКД